Thursday, July 13, 2006

Perkara Aneh & Pelik di Pameran Hantu di Shah Alam..



Antara perkara Aneh & Pelik masa Pameran Hantu....

1. Yang paling berminat nak tengok hantu ni majoritinya orang Melayu kita....tak nampak pula kaum Tionghua dan India..

2. Walaupun Selangor dah diisytihar negeri MAju...pihak Muzium lebih berminat utk pamer pasal cerita hantu & tahyul berbanding mengenai ilmu2 dan teknologi ataupun ketamadunan sesuatu bangsa..

3. Ramai couple2 yg bukan Muhrim ambik kesempatan utk berpeluk2 kat dalam muzium yg gelap gulita..kununnya takut.......Padahal diorang yg lebih hantu berbanding hantu yg dipamerkan..

4. Orang ramai sanggup beratur ditengah2 panas dan sanggup pula bayar tiket utk jumpa hantu....
.............Tapi utk menghadap Allah kat masjid/surau yang ada aircond dan tidak berbayar tak ramai pula orang yang datang.........

9 comments:

Lan Rambai said...

Hantu ko, ko bawak sekali ek masa tu?

MLanz said...

endkao pun nak tengok antu.. antu kat SU pun x leh kite tangkap...amacam nak tangkap sekor kat depan Bakaq tu tak?

anak2 kao takut tak? tutup mate kerana takut antu atau kao tutup mate mereka kerana pemnadangan yg menyakitkan...(couple yg buat aksi peluk2 tu..)

kudin said...

lrambai: tertinggal kat kereta bronok..heheheheheheeee..

mlanz; aku pegi dgn bapak2 budak daaa..Bronok & Roin..

Azhar Ahmad said...

Benda tuhhh susah nak tgk. Kalu aku memeang aka pergi...

Anonymous said...

Keep up the good work
» »

~ GAB ~ said...

Masa kecik dulu aku takut hantu Kokpek Lanjut dengan Tok Kopi Besi

myberlingobox said...

aku kalau bukak blog aku ni, confirm bukak blog kau, tapi semenjak kau balik pameran hantu ni, dah lama tak update blog ni. Dah kena rasuk ker ?

Anonymous said...

Wonderful and informative web site.I used information from that site its great.
Palm canyon timeshare sale Nissan sentra customised Desert island camping Hotel advance barcelona Miami trip Gay men peeing art Gems and jewellery course Vacation + jackson hole Print business card at home free Models in russia Train travel time from Links to long stay travel insurance cover quotes Emerald bay lake tahoe camping Buy laptop computer xxasdf mississippi rv camping http://www.fracture-evista-lawsuit.info las vegas unemployment insurance Do blondes have more fun than brunettes Rochester mortgage

Anonymous said...

Enjoyed a lot! rave 256mb expandable mp3 player Microsoft interaktives training Seroquel macht impotent lyme disease + zithromax