Thursday, July 27, 2006

Kacukan......
















Kambing Kacukan...Jerman Malaysia (Jermasia) , menjadi pilihan utk baka ternakan kerana lebih banyak dan bermutu dagingnya...
















Ini orkid kacukan (lupa nama dia)...mempunyai nilai yg lebih tinggi dan ada mencecah ribuan ringgit...


...seperti juga manusia...insan2 kacukan (terutama wanita) biasanya comel2 belaka..dan mengikut kajian anak hasil campuran genetik akan jadi lebih bijak...sebab tu dalam Islam kita tak digalakkan berkahwin dgn sepupu dan sedara mara terdekat...

p/s : semoga anak2 aku juga jadi orang2 yg bijak pandai..(walaupun hanya kacukan Kelantan dan JAwa je...) - 'JAKEL' (jAWA KELANTAN)......

11 comments:

Lan Rambai said...

Kacukan Kelantan + Jawa = Kelawa lah.. senang citer - KELAWAR lah... Kelantan tu sebuah negeri.. Jawa pula sebuah Pulau di Indon.. bini ko Indonesian?

kudin said...

bukan...Melayu Kelantan +++ Melayu Jawa......hahahha...
lan..kalu KelAwar tu anak2 aku jadi BATMAN le.......

~ GAB ~ said...

Anak kau mesti comel2 ek Kudin? Aku tahu aku sendiri kacukan jugak... Siam.

Ayam serama kalau kacuk dengan ayam katik jadi apa ek?

amaria said...

Saya pulak kelate kacukan luar kelate...(sebuah negeri di semenanjung M'sia), tu pun dulu 2 minggu mak tarik muka bila disampaikan berita nak terima 'proposal'.
La ni...tu la menantu dia yang paling rajin. Kudin, betul ke lelaki Kelate 'malas' sikit buat kerja rumah?

amaria said...

Sorry...tadi silap tulis. Yang kacukan tu anak saya....saya sendiri Kelate pure, antara Puteri Saadong dan Tok Janggut.

~ GAB ~ said...

Pretty close Amaria. MELOR....yeah... that's my place! Hey.. in English it's called JASMINE!

kudin said...

amaria ; tak semua malas..tapi kalau tanya my wife..errr.errr mesti dia setuju dgn your opinion...

sweetchrty said...

Podo la kito yo Din. Kito wong ngentir (Kelanten) + bojone wong jowo = dhadhine anak2e wong ngencret! Tapi buke kito duo jah Din. Rasa2nya sepupu2 bini kita rama jgk hok jadi ore kelate dok? Ketereh sore, Pdg Pak Amat, demo Sg Duye, kawe Peringat. Kalulah Embah Salimin tau...

Barbad said...

woit kudin...BABAD sini. Apasal lukisan katun kau tak banyak dlm blog kau ni..pasal bila baca blog kau ni aku rasa bukan macam kau...heh he he.SELAMAT BERAYA!!!!!

Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it » »

Anonymous said...

Keep up the good work Best video conferencing and 4 by order phentermine Digital video camera and consumer reports Mexican xanax online fixed rate mortgage La verne ca diet pills