Thursday, June 15, 2006

Kembali Ke Sekolah..



Sekolah dah buka balik.....masa cuti lepas minggu ke 2 baru boleh bawa diorang berjalan2...
Selain bawa balik mereka balik kampung jumpa atuk/nenek...sempat le bawa mereka 2-3 tempat utk isi masa cuti mereka.
Diorang ni semua minat kartun..so aku bawa tengok CArtoonival kat KLCC...diorang memang suka sangat dapat tengok Power PuFFs Girls, Dexter and all Cartoon Network characters come alive.....
Cuma diorang dok tanya2 "Papa apasal kita tengok dari tempat tinggi...jauh le.."

"ERR...yang tengok kat bawah tu semua diorang dapat tiket sponsor..kalu beli tiket sendiri kena dok kat atas.." Jawab aku (sebenarnya aku beli tiket yang paling murah..hehe..)

Masa tengok show tu anak2 aku bising dan excited habis...kadang2 rasa segan dengan orang2 sebelah..aaahhh..budak2 macam tu le...
Aku tengok satu grup budak2 kat belakang aku tu senyap dan berdisplin....duduk saje tengok...dalam hati aku kata "Bagus le budak2 ni..senyap je..tak macam anak2 aku.."

Bila habis show grup diorang keluar dulu....oooo..anak2 'down sindrom' yang duduk belakang kami...aku tengok anak2 ku lagi ...aku bersyukur dengan nikmat dan kurniaan Allah kepada kami....aku lebih rela diorang buat bising2 dan dok bergurau senda..........

Selamat Kembali ke Sekolah....(Adam dan Yusuf.. masih kat tadika ('dekat' Pasti)..Aisyah baru 3 tahun..

5 comments:

Lan Rambai said...

Anak-anak aku pun sama ahh.. kecoh tak tentu pasal sokmo.. tu pasal lah aku tak berani bawak tgk wayang kartun ker Cartoonival macam ko ni. Bawak gi makan pun... macam restoran tu bapak dorang yg punya je. Apa-apapun.. Alhamdulillahh...

MLanz said...

spidermen 3 dah mari...org yg anak ramai nie memang kecoh anak2 dier..tapi syok tengok gelagat diaorg

kOmEnG hEnSeM said...

aku dapat imagine kalo si kudin ni pakai kustom spenderman.....hahahahahahahahaaaa...

kudin said...

meng..aku Incredible le....see my stomach le..hehehehe..

Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site...
» »