Saturday, June 10, 2006

Balik Kkapung..

Dikir 1...
Ada sekor tupa jatey....lompat2 cari makeeeyy...lompat2 atas dehey...dio caghi makeeyyy....

Dikir 2....
Kalu gilo ko oghe ttino.....tak nampok demo pung tok apo....asal boleh kelih rumoh demo...

Soal Jawab agama..
"Suami saya kato...dio nok keluar...tak ser kelik lagi....dio suruh jaga le anok2 semua...dia dok gilo ko hok mudo (bini no 2)".....

Pengumuman...
" AAA adik kakok semuo dijemput ramai2 ke SK LAwang TAnah Merah...ada majlis pemimpin (dacing) bersama rakyat.....Malam ni kita ada pertandingan dikir barat dengan tukang karut yg sohor2 ......"

Pengumuman lagi..
" Adik kakok semua dijemput ke makan malam ramah mesra bersama pemimpin (dacing lagii)..di dewan orang ramai kampung ........ada konsert bersama artis yg tersohor dari KL dan persembahan dikir barat..."


.........ini lah situasi sebenar di Kelantan apabila mendengar Kelantan FM (radio negeri tapi suara persekutuan).....dengan ada satu pihak yang cuba membendung maksiat dan kemungkaran...setengah golongan lagi cuba suburkan lagi budaya hedonisme dan hiburan.....

p/s : balik from KB....its was a bad wheather all the way from KB...dah le flight delay...aku rushing nak balik tengok bola...kick-off world cup...ni aku boring dgn Air Asia...dah rasa cuak utk naik Air Asia next time...tapi bila tengok dia punya pilot and cabin crew handle the situation baru rasa ok...
...cuma satu my comments...sterwardess dia pakai skirt singkat sangat...kalu balik sorang2 ok..tapi kalu dengan budak dan mak mentua ada sekali..tak berapa sesuai...he..he..

7 comments:

Anonymous said...

kalo ko balik sensorang rasa2 nak tak ko pegang bontot stwdess tuh???

kudin said...

hahahaha...sapa buat lawak ni..???

kOmEnG hEnSeM said...

ko buat2 la jatuh duit skeleng samah atah lantai kapaterbang tu. pahtu panggil stewardess hok paka skirt pendek suh je dia amik.... pahtu mu tahu sendiri laaa.....hahahahahahahaaaa

MLanz said...

gunakanlah camera phone anda yg canggih tuh!

~ GAB ~ said...

Teringat taktik masa sekolah rendah dulu, jatuhkan roba (eraser) atau pensel nak tengok bawah skirt kawan kat belakang...

sweetchrty said...

Kalu balik ala kelate smula2, mari laa jjale ala ke peringat nih! Wes swi orak ketemu...

Anonymous said...

Very cool design! Useful information. Go on! »